On air

Every Saturday @ Midnight


F(reaking)_Rock Show

F(reaking)_Rock Show

6/2/12

17-1-2012 A Celtic Tale



Το F(reaking)_Rock Show γίνεται και έκτακτο... Όταν τα "παραμύθια" και οι μύθοι μας είναι πολλοί, μερικές φορές κάνουμε έκτακτες παραστάσεις... που απευθύνονται πάντα σε μυημένους ακροατές.

Η ανάρτηση : "To F(reaking)_Rock Show φημίζεται για τη μεταβλητότητα και τη κυκλοθυμία του. Έτσι για σήμερα Τρίτη από τις 20.00 έως τις 22.00 θα κάνει μια βουτιά στον ονειροχρόνο και θα μεταφερθεί στον ανιμιστικό κόσμο των Κελτών. Θα ξεφυλλίσουμε τα βιβλία των Μπάλιμοτ, Άρμαγκχ, Λάινστερ και άλλων, θα κοιτάξουμε βαθειά μέσα στο Καλντρόν και θα αναζητήσουμε το δρόμο για τον «Άλλο Κόσμο»… Αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε πλάσματα από τη γη της αιώνιας νιότης ή τη πεδιάδα των απολαύσεων που θα μας παρασύρουν στην αλλοκοσμική πραγματικότητα. Στο ρόλο της μάγισσας που θα σηκώσει τα πέπλα του Άβαλον η μονίμως ονειροπαρμένη Άννα Δήμου."


Οι Κέλτες, -Keltori, όπως ονόμαζαν οι ίδιοι τον εαυτό τους, -δηλαδή «οι κρυμμένοι»- αγνοήθηκαν από τους συγγραφείς της παγκόσμιας ιστορίας... όχι όμως και από εμάς που θαυμάζουμε τον πολιτισμό τους, τους μύθους και τη μουσική τους.
Διαβάσαμε μύθους στον "αέρα" και μάλιστα το σημαντικότερο... της αρχής του κόσμου :

Οι Κέλτες, έχουν να το λένε ότι οι Παλαιοί Θεοί ήταν Γίγαντες. Τον πρώτο από όλους τους Χειμώνες ο πάγος έπαιξε με τον άνεμο και ένας παγωμένος Γίγαντας δημιουργήθηκε. Στο τελός του Πρώτου Χειμώνα, έφτασε η φωτιά. Παιχνίδισε πάλι η Φωτιά και ο Παγωμένος Γίγαντας άρχισε να λιώνει. Κυλούσε ο Γίγαντας και έπλασε αργά αργά τον κόσμο. Τα τρομερά του κόκκαλα σχημάτισαν τις μεγάλες οροσειρές, το κρανίο του έγινε ο Ουρανός και τα μακρυά του μαλλιά σκέπασαν σαν πυκνά δάση τη γη. Το παγωμένο του Αίμα πλημμύρισε το χάος και αργότερα οι άνθρωποι το ονόμασαν Ωκεανό. Στο κέντρο της Γης σε λόφους ψηλούς σαν βουνά και δύσβατους σαν όνειρα ζουν οι θεοί και κάτω από τα πόδια των ζωντανών αναβράζει η χώρα των ψιθύρων, ο Κάτω Κόσμος.

Playlist :

Unda
Slania's song
The Nocturnal moon
Celtic spirit
Underworld domain
Farewell
Aniron
Omnos
Lupercalia
Ne Aludj El
Beltane
Visions from the Ancient Times
Dance of Druids
Walkiesjar
Fairytale
Slav'sya, Rus'
Morrigan
Teli enek
Dark Horizons
In Signo Mortis
Vanadis
Demon Eyes
Heimta Thurs
Laukr

* Ιστορίες από διάφορες πηγές και αποσπάσματα από το βιβλίο "Ξωτικά" του Ναούμ Θεοδοσιάδη (εκδ. Αρχέτυπο)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου